European Route of Industrial Heritage

 

ERIH - European Route of Industrial Heritage –matkailuverkosto 

Forssan museo, Kuosikeskus ja Kehräämöalue kuuluvat European Routes of Industrial Heritage –matkailuverkoston tekstiilin teemareittiin.

Mikä ERIH on?

  • Euroopan teollisuushistoriamatkailun
    informaatio- ja reittiverkosto. Verkostu koostuu teollisuusperintökohteista sekä alueellisista teollisuusmatkailureiteistä ja teemareiteistä. ERIH-verkostossa on Suomesta edustettuna 37 kohdetta, Euroopassa kohteita on kaikkiaan n. 2200 kappaletta. Kattavat verkkosivut tarjoavat informatiota kohteista, Euroopan ja sen yksittäisten maiden teollisesta historiasta sekä teollisuuden merkkihenkilöistä. ERIH on vakiintunut, mutta yhä kasvava teollisen kulttuuriperinnön ja matkailun verkosto.

  • Vuodesta 2019 alkaen yksi Euroopan neuvoston kulttuurireiteistä. Sertifioituja kulttuurireittejä on tällä hetkellä Euroopassa 48. Reittien teemoja ovat esimerkiksi arkkitehtuuri, teollinen perintö, uskonto, maisemaperintö, eurooppalainen taide, musiikki ja kirjallisuus. Ensimmäinen Suomesta hallinnoitu kulttuurireitti on Alvar Aalto -reitti, joka sai kulttuurireittisertifikaatin vuonna 2021. Lisäksi suomalaisia kohteita on mukana muissa aktiivisesti toimivissa kulttuurireiteissä, kuten Prehistoric Rock Art Trails -reitissä, St. Olav Ways -reitissä ja European Route of Industrial Heritage -reitissä. (Museovirasto)


  • Täällä voit tutustua European Industrial Heritage: The International Strory -esitteeseen.

logo-2-erih-member-down.jpg
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy