kukka-rajattu.jpg

Ronttismäen tehtaalaismuseon
kesä 2023

Ota muistiin Ronttismäen kesäohjelma kesän kuukausille:

Toukokuu

Museoviikko 15.5.-21.5.2023
Ipanapäivä yhteistyössä MLL:n kanssa lauantai 20.5. klo 10-12

Kesäkuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan 27.6.-1.8. tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus 28.6.-28. keskiviikkoisin klo 15

Heinäkuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus keskiviikkoisin klo 15
Yhteislaulua, Forssan Mieskuoro 12.7. klo 18-19
Yrttivillitys Osuuskunta  (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)
Tehtaalaisjoogat torstaisin 20.7. ja 27.7. klo 18. Ohjaajana jooganopettaja Mirja Luuppala

Elokuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan 1.8. tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus keskiviikkona 2.8. klo 15
Tehtaalaisjoogat torstaisin 3.8. ja 10.8. klo 18.  Ohjaajana jooganopettaja Mirja Luuppala

Ronttismäen tehtaalaismuseo Forssan Kalliomäessä
Osoite: II Linja 5-7, Forssa

31.03.2024

Leena Ojutkangas: NOMADIKO 26.3.-21.4.2024, Galleria Moletti

Leena Ojutkangas: NOMADIKO

26.3.-21.4.2024

Galleria Moletti, Forssan museo

"Teokseni ovat päiväkirja, jonka sivuille painan sormenjälkeni. Vaihdan paikkaa,materiaaleja ja välineitä. Poistun tunnetusta tuntemattomaan. Kutsuisit ehkä nomadiksi, jos tietäisit muuttojeni määrän ja laajuuden.

Tehdessäni teoksia savesta tiedän, että se on ollut olemassa jo kauan ennen minua. Se on muuttanut muotoaan lukuisia kertoja. Savi muotoutuu käsissäni mm. kulhoiksi ja massiivisiksi koruiksi. Teokset saavat ilmentyä miten haluavat. Näyttelyssä on myös maalauksia.

Saamme maan antimista ravinnon, sekä fyysisen muodon. Olemme näin ollen kasa maata: maasta tulleet ja maaksi muuttuvia. Savi tekee nöyräksi, koska se muistuttaa kuolevaisuudestani. Muutos on väistämätöntä ja siksi sitä ei kannata vastustaa. Olen aina matkalla.

Nomadiko?

Kyllä.

Elämä on kiertokulkua."

Leena

Leena Ojutkangas on mm kivi-, metalli- ja keramiikka-alan artesaani, hopeaseppä, koru- sekä kuvataiteilija. Mieluiten hän kuitenkin jättää nämä nimikkeet pois ja korvaa ne sanalla tekijä. Hän on muuttanut asuinpaikkaa tähän mennessä 42 kertaa ja asunut eri maissa sekä maanosissa. ”En ole mistään kotoisin”, on hänellä tapana sanoa.

Lisätietoja näyttelystä: Leena Ojutkangas, ojukoru@gmail.com

Taiteilijasivu