Tapahtumat

 
 
 

25.09.2011

Pertti Munck: Peran veistelyä 66 v 6 kk 2.10-23.10


AFORISTI VEISTÄÄ

 Isoisäni oli puumies. Isässäni oli samoja oireita. Minä löysin puun itsestäni myöhäsyntyisesti. Vierastin, pelkäsinkin tasohöyliä, sirkkeleitä, moottori- ja vannesahoja. En ollut omillani suorien viivojen enkä hiottujen pintojen kanssa. Vapauduttuani vatupassin ja suorakulman kahleista ja saatuani käsiini terävän kirveen, sepän takoman puukon, puunuijan ja kourutaltan löysin puusta uusia olomuotoja.

Kotini nurkilla Juhlamäen juurella yhteen nuorehkoon tammeen ilmestyi punainen spray-jälki. Luin merkin kuolemantuomioksi kauniille puulle. Sen paikalle rakennettaisiin talo. Kävin metsurin pakeille, mihin tuon puun runkoruumis joutuu? Sain aikaiseksi sopimuksen, jolla sain korjata sen talteen. 2.10. alkaen kuluvaa vuotta Forssan museolla on nähtävillä mitä siitä on jäljellä. 

Puuta veistämällä olen tavoitellut saada ajatuksia esille aforismien tapaan. Ajatukset synnyttävät aforismeja, aforismit toivottavasti uusia ajatuksia. Veistettyjen puiden toivon tekevän samaa.

Kuusikymmentä kuusi vuotta ja kuusi kuukautta sitten oli silloisen elämäni merkillisin päivä; näin kirkkaan valon yhdeksän kuukauden odotuksen jälkeen. Tuo aprillipäivä oli seuraus menneestä ja syy tulevaisuudelle. Sain siitä teeman syntyneelle näyttelylle:

”Peran veistelyä 66v 6kk”  

Pertti Munck

Peran veistelyä 66 v 6 kk  Forssan museon Aulagalleriassa  2.10.- 23.10. 2011
 
TERVETULOA!
   


 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy