Tapahtumat

 
 
 

03.11.2023

Ottilia Roos: Keramiikkaa, Galleria Moletti, 9.-28.1.2024


Ottilia Roos: Keramiikkaa

Galleria Moletti 9.-28.1.2024 

Niin kuin monella muullakin niin oma viherkasviharrastukseni lähti nousukiitoon keväällä 2020. Kasvien lisääntyessä minua alkoi vahvasti turhauttaa uniikkien kukkaruukkujen vähäinen valikoima.  Aloin tehdä persoonallisia ruukkuja aluksi itselleni ja myöhemmin myös myyntiin.

Tässä näyttelyssä toiveenani on tuoda esiin keramiikan erilaisia ominaisuuksia - ja mahdollistaa veistostaidehankinta omaan kotiin tutun käyttöesineen voimin.  Minimalistisessa elämäntyylissä ei tarvitse valita veistoksen ja huonekasvin välillä.  Voi saada samalla kertaa molemmat ja tilaa säästyy.

Kauhuelokuvat, kiinnostus lääketieteeseen ja anatomiaan ovat merkittävimmät muusani.  Saan töihini ideoita myös luonnossa esiintyvistä elementeistä ja tekstuureista. En halua myöskään jättää huomiotta sitä, kuinka paljon minua inspiroi asiakkaiden antamat kommentit ja ehdotukset. Heidän kekseliäisyytensä tuntuu ajoittain ylittävän omani.

Pidän siitä, ettei katsoja ole aina täysin varma, pitääkö hän teoksesta vai vihaako sitä. Pyrin siihen, että lopputulos saa minut sekä ällötyksen valtaan että ylpeäksi.

Saven muovaaminen tuntuu minusta aina siltä kuin palaisin kotiin. Tärkeimmät työkaluni ovat käteni. Ne muovaavat maasta tulleen materiaalin, saven, haluamaani muotoon. Tunnen hallitsevani maata. Keramiikka itsessään on kuitenkin arvaamatonta. Korkeat lämpötilat ja kemialliset reaktiot saavat aikaan ennalta-arvaamattomia tuloksia. Reaktiot voivat johtaa mitä upeimpiin pintoihin, mutta voivat myös saada aikaan suurta vahinkoa ja epäonnistumisen tunnetta.  Arvaamattomuuden jännitys ja upeus on addiktoivaa. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun onnistun arvaamattomalla tekniikalla saamaan aikaan jotakin arvokasta, yhtä aikaa hallittua ja hallitsematonta.

Toivon katsojan kokevan teosteni edessä jotain samaa kuin mitä itse tunsin ideani muokkautuessa fyysiseksi esineeksi: Innostusta, kyseenalaistamista sekä lievää pahoinvointia. Ottilia Roos 12.12.2023

Ottilia Roos on Tammelassa asuva, Kankaanpään taidekoulussa Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija.

Taiteilijatapaaminen su 21.1.2024 klo 13

Tervetuloa

Ottlia Roos Instagram: mad.pots

www.madpotspottery.com 

Yhteys:

madpotspottery@gmail.com 

Kuva: 

Ottilia Roosin keramiikkaa, 2023.

Ottilia Roos: Keramiikkaa, Galleria Moletti,  9.-28.1.2024

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy