Tapahtumat

 
 
 

31.08.2023

Veera Inkeri: Kun kaikki kasvit lakastuu, Galleria Moletti 12.9.-8.10.2023


Kun kaikki kasvit lakastuu 

VEERA INKERI

12.9.-8.10.2023 

Galleria Moletti


 "Näyttelyyn tulevat teokset ovat installaatioita, jotka koostuvat maalauksista ja veistoksista, jotka näkyvät tilassa lomittain. Isot kartongille tehdyt maisemalliset maalaukset muodostavat symbolisen tapahtumapaikan paperisavimassasta tehdyille veistoksille. 
 
Galleria Moletin rouheat tiiliseinät yhdistettynä alueen historiaan ovat toimineet yhtenä innoittajanani koota juuri tähän tilaan näyttelykokonaisuus, jossa yhdistyy sekä kuosimainen tyylini maalata, sekä siloinen paperisaven muoto. Olen muuttanut usein tietokoneella tehdyn symmetrisen peilausefektin käsityöksi ja tutkinut miten matemaattinen tapa rakentaa kuvaa muuntuu lopulta maalaukseksi. 
 
Idea tähän näyttelyyn on syntynyt hallinnan tunteen tai sen menettämisen kuvaamisesta. Lähtökohtanani on ollut henkilökohtainen kokemukseni luopumisesta, sekä yleisellä tasolla ihmisen olemus osana luonnon kiertokulkua. Symmetristen maalausten tekeminen on osaltaan ollut keino keskittyä hallitsemaan myös maalausta. 
 
Kiinnostukseni symmetriaan on syntynyt veden kuvaamisesta jalostuen katsomaan sen pinnan peilaavuuttaKoen yhtä aikaa turvaa ja inhoa symmetriassa. Kuva-aiheiden täydellinen harmonia tuo minulle ristiriitaista tunnetta asioiden näennäisestä hallinnasta. Se tuntuu peittävän alleen totuuden; niin kuin epätäydellisyys jäisi näkemättä. 
 
Kun kaikki kasvit lakastuu kertoo ihmisestä täydellisen epätäydellisenä peilaten omaa kuvaansa suhteessa luonnon monimuotoisuuteen tai karuuteen."  

Veera Inkeri

Veera Inkeri (s. 1987) on Lahdessa asuva kuvataiteilija, jonka töitä on ollut esillä aiemmin useissa näyttelyissä.  

Veera Inkerin taiteilijasivut
Veera Inkeri: Kun kaikki kasvit lakastuu


Galleria Moletti, Forssan museo

Wahreninkatu 12

30100 Forssa


ti-pe 10-16

la 10-14

su 12-16


Kuva: Yksityiskohta Veera Inkerin teoksesta Harmonia, 2023. Akryyli kartongille. 

Veera Inkeri: Kun kaikki kasvit lakastuu, Galleria Moletti 12.9.-8.10.2023

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy