Tapahtumat

 
 
 

06.06.2023

Taideryhmä Jälki: Pehmeä puoli Galleria Moletissa 20.6.-16.7.2023


Taideryhmä Jälki 

Pehmeä puoli

Galleria Moletti, Forssan museo

20.6.-16.7.2023

Näyttelyn 11 taiteilijaa käyttävät pehmeitä materiaaleja työskentelyssään ja toisaalta tarkastelevat teemaa myös käsitteellisesti. Mitä pehmeys merkitsee elämässä, taiteessa ja yhteiskunnassa yleisesti? Minkä voiman vastapuolena pehmeys on? 

Taiteilijat kokevat pehmeän puolen mm. terveenä, empaattisena, avoimena, hyväntahtoisena ja turvallisena tilana. Se voi olla myös vereslihalla, haavoittunut, rikki ja armoilla. Pehmeä puoli koetaan väkivallattomana ja suojeltavana inhimillisyyden perustana. Tietoisuus elämän hauraudesta ja haavoittuvuudesta on myös osa taiteen ikiaikaista tematiikkaa. 

Pehmeitten materiaalien, esimerkiksi lankojen, kuitujen ja kankaitten, työstäminen taiteen keinoin on herkkää. Niiden käyttäminen koetaan luontevaksi keinoksi käsitellä tunteita. Materiaalit ovat mukautuvia, mutta myös yllättäviä ja itsepäisiä. Kovillakin materiaaleilla on pehmeä puolensa. 

Näyttelyssä tutkitaan yhteistä teemaa erilaisin visuaalisin ja kokemuksellisin keinoin. Näyttelyn taiteilijat ovat tutustuneet toisiinsa kuvataiteen YAMK-opinnoissa Kankaanpään Taidekoulussa. Pehmeä puoli on ryhmän neljäs yhteinen näyttely. 

Näyttelyn kuvataiteilijat: 

Heidi Hakkarainen, Sirpa Hannele Heinonen, Lotta Leka, Kirke Muhonen, Janne Raappana, Katariina Rantala, Sanna Ristolainen, Leena Vainio, Hanna Valtokivi, Marika Viskari ja Heli Väisänen. 

 Lisätiedot ja yhteydenotot: sirpahannele.heinonen@gmail.com  

Kuva:  

Kirke Muhonen:  Emotional dimensions2023veistoksellinen sekatekniikkamaalaus. Triptyyki.  Yksityiskohta teoksesta. Galleria Moletti, Forssan museo

Wahreninkatu 12 

30100 Forssa 

Avoinna 

ti-pe 10-16, la-su 12-16 

Taideryhmä Jälki: Pehmeä puoli Galleria Moletissa 20.6.-16.7.2023

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy