Tapahtumat

 
 
 

18.04.2023

Jaana Saario: Harmaan sävyt 28.3.-23.4. Galleria Moletissa


Harmaan sävyt

Maalauksia, Jaana Saario 

28.3.-23.4.2023 Galleria Moletti 

 "Prosessoin näkökulmaani siihen suruun ja muutokseen, jota Ukrainassa käytävä sota on tuonut siviileille Euroopassa. Harmaan sävyt on yritys käsitellä menetystä ja luopumista, jota jokainen ukrainalainen joutuu läpikäymään. Oma sukupolveni on vieraantunut sodan ajatuksesta, se on ollut meille lähinnä kehittyvien maiden etäinen riesa. Nyt se on lähellä ja koko ajan läsnä. 

Käsittelen mieltäni vaivaavia asioita maalaamalla. Surua ja kuolemaa olen tarkastellut eri puolilta ja ilmaisuni on vähäeleistä. Olen ommellut vanhoja amerikkalaisia postisäkkejä maalauspohjiksi, joille olen toteuttanut kiinalaisella tussimaalauksella ja lyijykynällä kukkia ja tekstejä. Maalauksissa myrkyttämistä, kuolemaa ja surua jo 1600-luvun asetelmamaalauksissa symboloineet kukat kohtaavat ukrainankielisiä lauseita, joissa kysellään tavanomaisia ja banaalejakin kirjeenvaihtoon liittyviä kysymyksiä.  
Lisäksi näyttelyssä on fresko- ja tussimaalauksia, joissa kukat saavat toisenlaisen roolin. Näissä teoksissa toistuvat kukkia ojentavat kädet, joiden asento ja ilme viestivät jäähyväisistä ja surukukkien laskemisesta. 

Murheesta huolimatta päämääränäni on taiteen avulla ymmärtää asioita ja järjestää ajatuksiani. Elämä kaikesta huolimatta on positiivista, alati innostavaa ja väreissään rikasta. Välillä pitää vain selvittää harmauden anatomiaa, jotta näkisi värit selvemmin. " Jaana Saario

Jaana Saario on kuvataiteilija, kuraattori ja kuvataiteen suunnittelijaopettaja. Koulutukseltaan Jaana Saario on taiteen tohtori. Saario asuu ja työskentelee Salossa ja kuuluu Taidemaalariliittoon ja Turun taiteilijaseuraan. 

HUOM! Taiteilijaesittelyt la 1.4. klo 11-13 ja su 23.4. klo 14-16.

Tervetuloa! 


Lisätietoja näyttelystä:

Jaana Saario, p. 044 0727569,  jaanajsaario@gmail.com


http://www.jaanasaario.kuvat.fi 

http://www.turuntaidelainaamo.fi 

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/jaana-saario 

https://www.facebook.com/Visual-Artist-Ja


Jaana Saario: Harmaan sävyt

Galleria Moletti

28.3.-23.4.2023

ti-pe 10-16

la 10-14, su 12-16. 

Galleria Moletti, Forssan museo,  Wahreninkatu 12, 30100 Forssa. 


Kuvatiedot: 

Jaana Saario, Tulipa suaveolens, 2022, tussimaalaus ja lyijykynä kankaille. Jaana Saario: Harmaan sävyt 28.3.-23.4. Galleria Moletissa

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy