Tapahtumat

 
 
 

14.02.2023

Tule mukaan: Forssa Textile Week 17.-20.8.2023


Forssassa järjestetään 17.-20. elokuuta 2023 ensimmäinen tekstiilille omistettu Forssa Textile Week –tapahtuma. Pääteemana on muotoilu  ja kotimainen tuotanto, mutta keskustelua käuydään myös raaka-aineiden (villa), kädentaitojen tulevaisuuden ja kierrätyksen timoilta.

Kehräämön, Kutomon, torin ja Työväentalon ympäristöihin sijoittuva tapahtuma koostuu suomalaisten ja japanilaisten pienten laadukkaiden yritysten pop-up-myynnistä, näyttelyistä, keskusteluista ja työpajoista.

Tapahtumaan haetaan muotoilijoita, tekstiiliyrityksiä ja raaka-aineen tuottajia esittelemään, myymään tuotteitaan ja hakemaan kumppaneita. 

*

Kansainvälisinä vieraina on 18 japanilaista tekstiilivalmistajaa ja –muotoilijaa, jotka saapuvat vieraaksemme tekstiileistään rikkaalta Yamanashin alueelta Japanista.  

*

Forssan sydän sykkii tekstiilille ja painokankaalle aivan erityisellä tavalla. Kaupunki kasvoi tekstiilitehtaiden ympärille. Ensin oli Forssa-yhtiö, sitten tuli Finlayson. Forssassa alkoi teollinen kankaanpainanta ensimmäisenä Suomessa vuonna 1861. 

Forssan museon Kuosikeskuksessa on tuhansittain kuosiluonnoksia ja painokankaita vuosilta 1861-2009. Yksittäisiä suunnittelijoita löytyy kokoelmasta yli 130. Kokoelmaa esitellään 2022 avatussa Kuosikeskuksessa.  

Elo-syyskuussa Forssassa on lisäksi esillä Finlayson Forssassa -näyttely, joka esittelee Finlaysonin tehtailla Forssassa painettuja kankaita 1950-80-luvuilla ja niiden käsintehtyjä originaaleja.   

 *

Forssa Textile Week rakentuu suomalaisen tekstiilin historialle ja halulle luoda tekstiilin tulevaisuutta.   

Elokuiseen tapahtumaan haetaan sekä tekstiilin ajankohtaista asiaa että kesäistä keveyttä.   

Yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat Suomen Tekstiili ja Muoti ry, Aalto-yliopisto, Tekstiilitaiteilijoiden yhdistys TEXO ja Fuji Textile Week.  

 *

Lisätietoja:  Kati Kivimäki p. 040-1816263

Tule mukaan: Forssa Textile Week 17.-20.8.2023

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy