Tapahtumat

 
 
 

12.02.2023

Veera Nivalainen: Sharing fruit and other intimate encounters 31.1.-26.2.


Veera Nivalainen : 

SHARING FRUIT AND OTHER INTIMATE ENCOUNTERS 

Galleria Moletti, Forssan museo 

31.1.-26.2. 2023

Hedelmän jakaminen on somaattinen kokemus. Sen kuori on sisältä pehmeä ja ulkoa sileä, hedelmä maistuu ja tuoksuu, se on mehukas ja värikäs. Kumppanini kuorii hedelmät minulle usein koska tietää etten pidä niiden kuorimisesta. Kun päätän skannata jaetun hedelmänkuoren, se on mahdoton yritys ikuistaa sentimentaalinen muisto. Skannerin levyllä kuori kokee jonkinlaisen muodonmuutoksen, sen pinnalle ilmestyy sateenkaaria ja haptisia yksityiskohtia joita en voinut aiemmin nähdä. Valokuva ei ole ihme, mutta arkinen,kosketeltava ja materiaalinen maailma on. 

Galleria Moletissa nähdään helmikuussa 2023 valokuvateos Sharing fruit and other intimate encounters. Skannografeista ja valokuvista muodostuvassa kokonaisuudessa liikutaan hedelmänkuorien, kukkasten, hyönteisten, arki-aamupalojen, hampaiden pesujen, haavoittuvaisuuden, läheisyyden ja kosketuksen maailmoissa.  Nivalaisen taiteellisessa prosessissa kamera toimii kuin herkkä iho, jonka kautta ulkoinen maailma ja sisäiset kokemukset kohtaavat. Keskeisiä teemoja ovat intiimiys, turvallisuuden tunne ja hoiva, joita taiteilija tarkastelee materiaalisen ympäristönsä kautta erilaisin valokuvapohjaisin metodein. 

Hanketta on tukenut Kauno Ry. 

BIO 

Veera Nivalainen (s. 1992) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Nivalainen on opiskellut valokuvaa Lahden Muotoiluinstituutissa sekä Edinburgh College of Artissa, missä on hän on työstänyt empatialähtöistä ja kokeilevaa valokuvapohjaista praktiikkaa. Nivalainen työskentelee sekä taiteellisten hankkeiden että toimeksiantojen parissa ja hänen työssään toistuvia mielenkiinnon kohteita ovat kehollinen tieto, toimijuus sekä ihmisten ja muunlaistenväliset suhteet. Hän hyödyntää erilaisia valokuvapohjaisia metodeita kuten skannografiaa, digitaalista ja analogista kuvaa sekä abstraktia animaatiota lähestyen valokuvaa sensitiivisenä nykytaitaiteen ja -tutkimuksen välineenä. Nivalaisen töitä on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa, Slovakiassa, Belgiassa, Norjassa sekä Alankomaissa. 

Lisätietoja näyttelystä: 

veera.nivalainen@gmail.com

+358 503445802


Galleria Moletti, Forssan museo 

Wahreninkatu 12 

30100 Forssa 

ti-pe 10-16, la 10-14, su 12-16. 

 

Kuva @Veera Nivalainen, valokuvateos kokonaisuudesta Sharing fruit and other intimate encounters.

Veera Nivalainen: Sharing fruit and other intimate encounters 31.1.-26.2.

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy