Tapahtumat

 
 
 

25.09.2022

Seppo Alanissi: Soilspace - Maatila Galleria Moletissa 27.9.-16.10.2022


Seppo Alanissi: ”Soilspace – Maatila”

27.9. - 16.10.2022.

"Tila   -  avaruus. Tilan on oltava tyhjä. Kun tila täyttyy, ei ole enää tilaa. Tila on sen täyttävien objektien välissä. Tila on obektien välistä suhdetta.

 Katsomme avaruuteen ajatellen, että ”tuolla sitä tilaa riittää”. Katsomme maaperään ja näemme kiinteän kamaran. Maaperä tarjoaa kuitenkin tilan suunnattomalle määrälle elämää. Siellä hiekanmurusten välissä muurahaiset ja niitä pienemmät mennä vilistää eikä paremmasta väliä. Laskemme kuolleemme maahan ja siellä on kaikki tila mitä he voisivat kaivata. 

 Maaperä on meille vierasta avaruutta. Entä jos pyrkisimme maahan yhtä hanakasti kuin avaruuteen? Mutta päästäksemme maahan meidän on ensin kaivettava se pois tieltä. Sitten ei olekaan enää maata mihin mennä. Maa on jo muualla ja vain me täytämme tyhjää tilaa.

 Ajatus maasta ja maaperästä avaruutena on outoudessaan kiehtonut minua viime aikoina. Teoksiini hiipi ensin maaperän aineksia: mätänevää puuta, kiviä, juuria. Nämä esiintyvät erilaisina tekstuureina, samanaikaisesti dekoratiivisina mutta myös symbolisina elementteinä. Samalla mieleeni palaa uudelleen ja uudelleen Robert Holdstockin teokset, joissa usein elämä on kirjaimellisesti yhtä maaperän aineksen kanssa. Näin päädyin pyörittämään päässäni erilaisia spekulatiivisia ajatuksia, joissa maaperä on elävää avaruutta, meille vierasta mutta ehkä kuitenkin tavoitettavissa. Nämä ajatukset heijastuvat töihini, ei niinkään selkeinä kirkkaina ideoina vaan pikemminkin jonain tuntemattomana, jota kierretään ja hieman tökitään kiinnostuneena. Sitten mielenkiinto siirtyy johonkin muualle palatakseen vääjäämättä kiertämään taas tätä tuntematonta."  Seppo Alanissi

Soilspace – Maatila koostuu Seppo Alanissin tussipiirroksista vuosilta 2020-2022. Piirroksissa spekulatiiviset pohdinnat yhdistyvät pikkutarkkaan piirrosjälkeen joka jäljittelee luonnosta löytyviä tekstuureja.

Seppo Alanissi (s. 1979 Multialla) on valmistunut taidegraafikoksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Hän asuu ja työskentelee Teijon kylässä Salossa.

Taiteilija on median tavattavissa ennaltasovitusti näyttelyn ripustuspäivänä 26.9.

Yhteys ja lisätiedot:

Seppo Alanissi ,  p. 050 5215272

---

Galleria Moletti, Forssan museo, Wahreninkatu 12

ti-pe 10-16

la 10-14

su 12-16

Galleria Molettiin on aina vapaa pääsy! 

----

Teoskuva: Hunajakello, 2021, micron-kynä ja puuväri paperille, 38x38cm

Seppo Alanissi: Soilspace - Maatila Galleria Moletissa 27.9.-16.10.2022

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy