14.07.2022

Kuosikeskus matkalla -näyttely Japaniin

Forssan Kuosikeskus matkalla -näyttely avautuu Japanin Fujiyoshidassa 1.10.2022. Kaupunki sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Tokiosta, jäähuippuisen Fuji-vuoren juurella. Kaupunki sijaitsee tekstiiliperinnöstään tunnetun Yamanashin prefektuurin alueella.

Kuosikeskus matkalla -näyttely on esillä entisestä jäätehtaasta kunnostetussa Fujihimuron kulttuuritilassa lokakuun loppuun saakka.

Näyttely mukailee Forssassa nähtävää Kuosikeskusta kertoen teollisesta kankaanpainannasta ja kuosisuunnittelijoista 1940-80-lukujen Suomessa.

Tekstiiliaineiston taiteellisesta esillepanosta vastaa Reika Vesala ja äänimaiseman suunnittelee Forssassa asuva amerikkalaissyntyinen Darin Gray.

22.-23.10. kaupungissa järjestetään Hatafes-tekstiilitapahtuma, jonka ohjelmaan Kuosikeskus matkalla -näyttely ja siihen liittyvä luento liittyvät.

Näyttelyn yhteyshenkilönä Japanissa toimii Sachiko Imaizumi, jonka koordinoima Tokio -kaunis kaupunki -näyttely oli esillä Forssan museon Galleria Moletissa heinä-elokuussa.

Näyttelyä ovat tukeneet Skandinavia-Japani Sasakawa Säätiö ja Fujiyoshidan kunta.

Lisätietoja:

Kati Kivimäki, museonjohtaja, Forssan museo.

Kuosikeskus matkalla -näyttely Japaniin

Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy