Tapahtumat

 
 
 

15.08.2022

Tanja Härmä: Kolmas ja viimeinen paratiisi 9.8.-4.9.2022


Tanja Härmä: 

Kolmas ja viimeinen paratiisi

Kollaaseja ja muita visuaalisia kokemuksia 

Galleria Moletti

9.8.-4.9.2022

Näyttely on forssalaisen Tanja Härmän kaikkien aikojen kolmas ja viimeinen Paratiisi. Seuraavia yksityisiä näyttelyitä ei ehkä enää ole tulossa, koska Härmä on tällä hetkellä sitä mieltä, että ei ole enää mitään sanottavaa. Tässä näyttelyssähän on esitetty koko Elämä, elämänkaari. 

"Mun tekeminen lähtee aina siitä, et mulla on muka jotain tärkeetä sanottavaa; kuvallistaen yhdistää psykologinen ja käsityöllinen aspekti, esittää joku juttu, mikä herättää ajatuksia. Tutkivat visuaaliset sommitelmat edustavat esteettistä ja muuttuvan todellisuuden hetkellisyyttä, keskeneräisyyttä ja hullunkurista vakavuutta. "

Sisääntuloaulan seinällä on ‘työhuonekollaasi’, jossa aiheena on Forssa ja se, kuka historiaa kirjoittaa. Jonkunhan pitää keulia jo vuosi ennen varsinaisia satavuotisjuhlia.

" Forssa siksi, että kaikki nää vuodet, mitä tässä rakkaassa Kauppalassa on asunu, mä oon samaan aikaan rakastanu ja vihannu tätä paikkaa. Ihmetelly, kyseenalaistanu, syyttäny ja palvonu, ja meille on muodostunut käsittämättömän läheinen suhde. On päiviä, jolloin me tunnetaan toisemme aivan liikaa. " 

Härmälle ominaisinta on romanttisrealistinen kollaasitaide. Töissään hän käyttää paljon kierrätysmateriaaleja, tekstiiliä, kukkia ja muita esineitä, jotka sopivat esteettisesti ja ristiriitaisesti yhteen. Härmä luonnehtii itseään tutkivaksi visualistiksi ja viestijäksi, yhdistellen uteliaasti ja epäsovinnaisesti asioita kuin ‘Liisa Ihmemaassa’.  Monituisuudesta ja eklektisyydestä vastaa taustakoulutukset, kulttuuri- ja taidehyvinvoinnin YAMK, ja vaatetussuunnittelumaailma. 

Kaikella rakkaudella, tahattomasti ja ikuisesti hämmästellen

Tanja 

Oheistapahtuma: 

su 14.9. klo 13-16 purkajaisperformanssi, vapaa pääsy, tervetuloa! 

Yhteydenotot ja lisätiedot:

 tanjamantaharma@gmail.com.  

Tanja Härmän taidetta Instagramissa: 

@harmafreedomproductio


---


Galleria Moletti, Forssan museo

Wahreninkatu 12

TI-PE 10-16

LA 10-14 (1.6.-31.8.  12-16)

SU 12-16

Tanja Härmä: Kolmas ja viimeinen paratiisi 9.8.-4.9.2022

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy