Tapahtumat

 
 
 

06.06.2022

Leena Vainio: Epikriisi 24.5.-12.6.2022


Leena Vainio

EPIKRIISI

Galleria Moletti

24.5.-12.6.2022

Näyttelyn teokset kertovat särkymisestä ja kokoon kursimisesta. Tarkastelun kohteena on intiimi, henkilökohtainen trauman kokemus: sairastuminen rintasyöpään. Siihen liittyy väistämättä tietoisuus katoavaisuudesta. Esiin nousee myös nostalgia, kaipaus menetettyyn aikaan - samoin kuin kiihkeä elämänhalu ja kauneuden kaipuu. Oman mikrokosmoksen kuvauksessa on mukana niitä samoja tunteita, jotka nousevat kohdatessamme elämän haurauden ja järkkymisen tässä ajassa: pandemian ja sodan läheisyyden aiheuttaman epävarmuuden ja pelon keskellä.

 Leena Vainion sekatekniikkateoksissa on kirjontaa ja maalausta käärinliinan omaisille lakanoille. Kuluneet valkoiset lakanat ovat itsessään herkkiä ja kauniita. Niissä näkyy eletty elämä ja kuolemakin. Vainion maalaukset syntyvät vuoropuhelussa muiden teosten kanssa; lähtökohtana ovat esimerkiksi sekatekniikkateosten ja installaatioitten yksityiskohdat. Maalaukset kumpuavat toivon ja kauneuden kaipuusta.

 Leena Vainio on pirkanmaalainen kuvataiteilija. Sekä kuvataiteilija AMK että YAMK -tutkintonsa hän on tehnyt Kankaanpään taidekoulussa, SAMK. Hän asuu Kangasalla, työhuone on Tampereella. Hän on pitänyt vuosittain yksityisnäyttelyitä Gallerioissa Suomessä sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Näyttelyä tukee Taiteen edistämiskeskus. Taiteilija tavattavissa näyttelyn ripustamisen yhteydessä ennalta sovitusti.

TAITEILIJATAPAAMINEN sunnuntaina 12.6. klo 14 alkaen. Leena Vainio esittelee näyttelyn ja kertoo teosten taustoista.

Tervetuloa! 

Lisätiedot:

Leena Vainio

p. 040 8618415 / email: lmvainio@gmail.com/ @lmvainio

---------------------------------------------------

Galleria Moletti

Wahreninkatu 12, 30100 Forssa

TI-PE 10-16

LA 10-14 (1.6 alk. 12-16)

SU 12-16

Vapaa pääsy


Leena Vainio: Epikriisi 24.5.-12.6.2022

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy