Tapahtumat

 
 
 

13.07.2022

Kuosiaiheisia oppimispaketteja Finnan luokkahuoneeseen


Forssan museon Kuoseja kankaalla-kokonaisuus Finnan luokkahuoneessa tarjoaa kaksi kuosiaiheista oppimispakettia peruskoulun, lukion sekä ammatillisen koulutuksen taideteollisuusalan opetukseen.  Käsityö-, kuvataide- ja muotoilualan opintoihin sopivat oppimispaketit Kuoseja kaupungilla ja Sateenraikas vai riemunkirjava tutustuttavat kirjavaan ja kotoisaan painokangasmenneisyyteemme, haastavat tutkimaan kuoseja ja niiden suunnittelua myös itse luoden ja pohtien.  

Oppimispaketteihin kerätyt tekstiilit ja luonnokset kertovat painokankaiden tyyleistä eri aikoina. Ne näyttävät, kuinka luonnostelun välineet, taiteen tyylit ja yhteiskunnan kehitys näkyivät tavallisten kotien sisustuskankaissa ja jokapäiväiseen käyttöön tehdyissä vaatteissa.

Painokangashistoria päivittyy myös tähän päivään.  Forssaan kuluvan vuoden aikana valmistuvan monitoimikeskus Akvarellin sisäteippausten ja julkisivubetonin pintakoristelun lähtökohtina on käytetty käytetyt museokokoelman kuoseja.  Inspiraatiota antaneet kuosit ovat mukana paketissa alkuperäismuodoissaan, luonnoksina tai kankaina.  Näin Akvarellin toimijat pääsevät tutustumaan digitaalisesti ympäristönsä kuosien alkuperään.   

Paketit kutsuvat opettajia ja oppijoita tutustumaan menneiden aikojen kuvakulttuureihin ja luomaan sen pohjalta jotain uutta, tulevaisuuteen sopivaa ja omanlaistaan kuvaperintöä.  

Tutustu kokonaisuuteen tästä linkistä:  

https://www.finna.fi/Content/kuoseja-kankaalla 


Lisätiedot: 

Kristiina Huttunen 

museolehtori 

+358406721 037 

kristiina.huttunen@forssa.fi 

Kuosiaiheisia oppimispaketteja Finnan luokkahuoneeseen

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy