Tapahtumat

 
 
 

22.06.2021

Arkeologin matkassa Wiksbergin kartanolla


Kartanon päärakennus tuhoutui tulipalossa syksyllä  1978.  Kasvillisuus on vallannut kartanon pihapiirin. Jäljellä on enää vanha kivinen talousrakennus. Lähde retkelle arkeologin kanssa ja kurkista Wiksbergin kartanon menneisyyteen opastetulla kävelykierroksella.

Vuonna 2020 Wiksbergin kartanon aluetta tutkittiin Forssan museon Mullankaivajat -arkeologiahankkeessa. Kaivamassa olivat arkeologien lisäksi Forssan yhteislyseon historian valinnaiskurssin opiskelijat, jotka tutustuivat oman kotiseutunsa menneisyyteen upottamalla kätensä multaan. Tarkoituksena oli selvittää mitä maa ja kasvillisuus ovat sisäänsä kätkeneet ja millaisia kartanosta kertovia merkkejä ja rakenteita maastossa on jäljellä.

Tutkimusten tuloksista on koostettu kävelykierros, jolla kurkistetaan Wiksbergin kartanon menneisyyteen Forssan museon arkeologin kanssa.

Millainen on kartanon tarina? Mitä tutkimuksissa tehtiin ja mitä löydettiin?

Opastetut kävelykierrokset torstaisin klo 14.

22.7.
 29.7.
 5.8.
 12.8. (Siirtynyt viikolla eteenpäin -> 19.8.)

Osoite: Kuivakorventie, Forssa (Onninen Oy:n ohi hiekkatietä pitkin perille)

Kävelylle suositellaan sään mukaista pukeutumista, pitkiä lahkeita ja hyviä kosteaa kestäviä kenkiä. Alueen kasvillisuus kasvaa vapaana ja maa voi olla paikoin kosteaa.

 Vapaa pääsy!


Mullankaivajat on Suomen Kulttuurirahaston arkeologiahanke, jonka tavoitteena on osallistaa lapsia ja nuoria oman kotiseudun tutkimukseen ja lisätä näin kiinnostusta historiaa, omaa kotiseutua, arkeologiaa ja tieteellisiä menetelmiä kohtaan.

Arkeologin matkassa Wiksbergin kartanolla

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy