Tapahtumat

 
 
 

19.09.2019

Lotta Leka - Autere 1.–27.10.2019


Lotta Leka: Autere 1.-27.10.2019Lotta Lekan näyttely Autere kertoo monimuotoisuuden katoamisesta ja sisäisen rauhan etsimisestä luonnosta. Esillä on ommeltua kaksi- ja kolmiulotteista grafiikkaa.

Kuvissa käsitellään luonnon tuomaa hyvinvointia ja toisaalta ihmisen toimintaa, joka alistaa metsän elämää. Auer, päivänsavu, aurinkousva. Autere on se luonto, joka näyttää seesteiseltä ja kauniilta, mutta kätkee sisälleen ihmisen toiminnan aiheuttaman ”hiljaisen kuoleman”, joka elonkirjon katoamisesta seuraa. Teoksissa on eläimiä, kasveja ja hyönteisiä, jotka voivat olla vieraslajeja, ikiaikaisia lajeja tai ihmisen selviytymiselle erityisen tärkeitä lajeja.

Ommel ompeleelta kehittyvä kuva on kuin meditaation kaltainen hetki, jossa kesyyntymätön ajatustenvirta nostaa esiin toivon ja epätoivon, kaiken mahdottomuuden. Ja kuitenkin, ajan kuluessa, työn edistyessä levottomuus poistuu. Sielu, jota taiteilija on etsinyt, on tässä. Näissä askelissa, joilla kuljet metsään, rauhoittuvissa askelissa, joilla menet kohti itseäsi. On löydettävä monimuotoinen ja tarpeeksi suuri metsä, tarpeeksi usein. On tutkittava karttoja, kuljettava kauas.

Leka on turkulainen kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka on kiinnostunut ympäristö- ja ihmisoikeuksista. Hän opiskelee Kuvataiteilija Yamk -tutkintoa Samk Kankaanpäässä. Hän on mm. Muu ry:n ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

Curriculum Vitae

lotta.leka@gmail.com

http://www.lottaleka.fi

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/lotta-leka

https://taiko.fi/artists/lottaleka

http://www.turuntaidelainaamo.fi

https://www.facebook.com/LekaYliAntola/

Kuva: Lotta Leka, Care I-III
Juliste: Lotta Leka, A year for four earths 


Näyttely on avoinna Forssan museon Galleria Moletissa
TI-PE 10-16
LA 10-14
SU 12-16

Vapaa pääsy, tervetuloa tutustumaan!


Lotta Leka - Autere 1.–27.10.2019

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy