Tapahtumat

 
 
 

22.10.2015

Aulagalleriassa: Vivian Majevskin kalligrafianäyttely ”Vis-á-vis” 3.11–26.11.2015


”Vis-á-vis”

Kirjoittaminen on kiistättä yksi tavallisimmista kanssakäymisen muodoista. Se, miten kirjoitamme, on kuitenkin muuttumassa. Koneella kirjoittaminen uhkaa korvata käsinkirjoittamisen jopa siinä määrin, että kaunokirjoituksen opettaminen aiotaan lopettaa kouluissa, vaikkakin käsinkirjoittamisen positiivinen vaikutus niin hienomotoriikkaan kuin muistamiseenkin on tieteellisesti todistettu. Samalla kun tekstinkäsittelyohjelmat nopeuttavat kirjoittamista, ne myös vaikuttavat ajattelumme ja keskittymiskykymme pätkittymiseen. Sähköinen teksti ei liioin välitä tietoa kirjoittajan persoonallisuudesta samalla tavalla kuin käsinkirjoitettu. 

Kalligrafiaa – kauniin käsinkirjoittamisen taiteenalaa – voidaan pitää anonyymin tietoteknisen kirjoittamisen vastakohtana. Vivian Majevskin mukaan hänen teostensa sanoma ei piile tekstin sisällössä vaan erilaisten pintojen, viivojen ja rytmien päällekkäisyydessä. Kerrostumat, jotka peilaavat tunnelmaa ja mielentilaa, tekevät kirjoituksesta henkilökohtaisemman ja välittömämmän.

Virolaissyntyinen Vivian Majevski (s. 1961) on forssalainen kalligrafi. Majevskilla on ollut  töitä lukuisissa näytteilyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin vuodesta 1995. Hän on myös järjestänyt useita kalligrafianäyttelyitä ja opettaa kalligrafiaa mm. Helsingissä, Forssassa, Jokioisissa, Somerolla ja Kontiolahdella.

Lisätietoa:

Vivian Majevski

050 3309158

vivianmajevski@gmail.com

http://www.vivianmajevski.com/

 

  
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy