Tapahtumat

 
 
 

10.09.2015

Forssa Chiewitzin aikaan 15.9.-11.10.2015 Forssan museon Aulagalleriassa


Georg Theodor Polychron Chiewitzin 200-vuotisjuhlavuotta sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlitaan Forssan museolla esittelemällä Chiewitzin suunnittelemia rakennuksia Forssassa.

Forssan perustaja Axel Wilhelm Wahren ja Theodor Chiewitz olivat opiskelutovereita Tukholman teknillisen instituutin ajoilta. Suomeen Theodor siirtyi värikkäiden elämänvaiheiden jälkeen vuonna 1851, sai nimityksen Turun ja Porin läänin lääninarkkitehdiksi ja myöhemmin Turun kaupunginarkkitehdiksi. Hän toimi sekä rakennusten suunnittelijana että myös uusien arkkitehtien kouluttajana. Chiewitz ehti Suomessa ollessaan tehdä 150 suunnittelutyötä. Forssaan hän piirsi huomattavan määrän rakennuksia tehdasyhdyskunnan tarpeisiin. Chiewitz kuoli vuonna 1862, vain 47-vuotiaana.

Rakennuspiirrokset Elinkeinoelämän keskusarkiston kokoelmasta sekä vanhat valokuvat piirtävät kuvaa entisajan tyylikkäästä tehdaspaikkakunnasta. Forssan kaupungin kaavoituksen ja maankäytön suunnittelun ja Forssan museon yhteistyönä kokoama näyttely on esillä museon Aulagalleriassa 15.9. - 11.10.2015.

 

Piipun juurella: http://bit.ly/1UIvzYJ

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_Theodor_Chiewitz

http://www.hamewiki.fi/wiki/Theodor_Chiewitz

 

 

 

  
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy