Tapahtumat

 
kukka-rajattu.jpg

Ronttismäen tehtaalaismuseon
kesä 2023

Ota muistiin Ronttismäen kesäohjelma kesän kuukausille:


Toukokuu 

Museoviikko 15.5.-21.5.2023
Ipanapäivä yhteistyössä MLL:n kanssa lauantai 20.5. klo 10-12

Kesäkuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan 27.6.-1.8. tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus 28.6.-28. keskiviikkoisin klo 15

Heinäkuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus keskiviikkoisin klo 15
Yhteislaulua, Forssan Mieskuoro 12.7. klo 18-19
Yrttivillitys Osuuskunta  (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)
Tehtaalaisjoogat torstaisin 20.7. ja 27.7. klo 18. Ohjaajana jooganopettaja Mirja Luuppala

Elokuu

Tutustu tehtaalaismuseon puutarhaan 1.8. tiistaisin klo 12
Avoimet ovet ja opastus keskiviikkona 2.8. klo 15
Tehtaalaisjoogat torstaisin 3.8. ja 10.8. klo 18.  Ohjaajana jooganopettaja Mirja Luuppala


Ronttismäen tehtaalaismuseo Forssan Kalliomäessä
Osoite: II Linja 5-7, Forssa
 
 
 

05.02.2015

Aulagalleriassa 10.2.-8.3.2015 Tapio Kettunen -Oodeja valolle, reliefejä


 

TAPIO KETTUNEN

Oodeja valolle

Reliefejä

Osallistuttuani yli 15 vuoden ajan runsaasti juhlarahojen ja taidemitalien suunnittelukilpailuihin, on niissä tarvittava reliefi-ilmaisu käynyt tutuksi ja jättänyt kytemään ajatuksen että reliefi ilmaisumuotona, ja kookkaampanakin, seinälle ripustettuna tai osaksi arkkitehtuuria liitettynä ja sopivasti valaistuna on kiinnostava ja haastava aihealue työstettäväksi.

Reliefini ovat väriltään valkoisia. Puhtaan valkoisella, väreillä tai patinoinnilla koristelemattomalla reliefipinnalla muoto, herkkävireinen struktuuri ja tekstuuri pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ja pääosaan, sopivan, sivulta tai ylhäältä suuntautuvan valon ja sen aiheuttaman varjoelämän myötä. Itse asiassa valon rooli valkoisella reliefillä nousee aivan keskeiseen asemaan, ja tärkeäksi osaksi teosta.

Valkoinen reliefi muuttaa dramaattisestikin olemustaan koko ajan valaistuksen pienimmästäkin muutoksesta. Esimerkiksi päivänvalon vaihtelusta johtuen teos nousee välillä esiin hyvin voimakkaana ja tehokkaana, välillä vetäytyen taka-alalle lähes huomaamattomaksi. Sen antama vaikutelma ei ole koskaan sama. Olenkin ajatellut, että reliefini ovat aiheistaan riippumatta ensisijaisesti "oodeja valolle". Valo on lukemattomin tavoin ja monessa mielessä niin elintärkeää ainesta, että ansainnee huomiomme.

Olen toiminut päätoimisena kuvanveistäjänä vuodesta 2000 lähtien, valmistuttuani Kankaanpään Taidekoulusta paria vuotta aiemmin.

Olen työllistänyt itseäni tilaustöiden ohella erilaisten taidekilpailujen kautta, joiden tuloksena on toteutunut virallisia juhla- ja erikoisrahoja 8 kpl, Suomen Mitalitaiteen Killan vuosimitalit vuosilta 2002 ja 2010, Vihdin kunta-mitali vuodelta 2000, sekä jääkiekon MM-kisojen palkinto- ja muistomitalit 2012. Helsingin Musiikkitalon taidekilpailun 2.sija (teos ulkoalueelle) on mieleen jäänein "läheltä piti" -tilanne.

Tapio Kettunen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy