Kirjavan kankaan kaupunki

 
tilkkuseina2.jpg

Forssan museon perusnäyttely. Tositarinaa mutta ei totista tarinaa.

Forssan museon perusnäyttely, Kirjavan Kankaan Kaupunki, kertoo Forssan tehdasyhteisön kasvusta ja elämästä Forssan ympärillä avautuvalla lounaishämäläisellä maaseudulla.

Näyttely kertoo tarinoita ajasta, jolloin kaupungin läpi virtasi musteensininen, kretuliininpunainen tai toivonwihreä Loimijoki ja jolloin makasiininpäädyn kello kilkatti ruokatunnin merkiksi. Se kertoo myös myöhemmästä ajasta, jolloin telapainokone työnsi sisuksistaan kirjavaa kangasta ja talojen seinät valettiin betonista. Eri aikoja sitovat yhteen ihmisten tarinat ja tarinoita todistaneet esineet. Ne muodostavat yhdessä Kirjavan Kankaan Kaupungin.

 
 

Näyttelyn tekijät

Käsikirjoitus Kristiina Huttunen, kokoelmatyö Asta Suominen ja Tanja Härmä, hallinto Sanna Kattelus ja Kati Kivimäki.

Arkkitehtisuunnittelu Taina Väisänen ja Seija Kuusinen, valaistus Jaakko Kiukkanen, AV-suunnittelu Timo Muurinen, kosketusnäytöt Mia Kivinen ja Antti Hukkanen, elokuvahuone Mainossynergia Oy, graafinen osuus Susi Leinonen, Nici Lönnberg ja Oona Hagman. Hissin lasiseinän ja wc-tilojen lasipanelien suunnittelu Hämeen ammattikorkeakoulun (Wetterhof) lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat.

Kalusteet Retlar Oü, rakennustyöt ja viimeistelyt Elina Wirkkala ja Risto Niilimäki, kankaan painanta T:mi Tasapaino, verhoilu Verhoomo Wiik, tekstiilitulosteet ja lasiteipit Arazzo Oy, mattateipit Mainossatama Oy ja vinyylitulosteet Nelimainos Oy. AV-tekniikka Tector Oy, Starlike Oy, Studiotec Oy, It Admina Oy, Videotykki Oy.

Kutsu, juliste, verkkosivut Mainossynergia Oy.

 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy