20.06.2024

Arja Kanervan ja Ilppo Aaltosen luontokuvia

25.6.– 28.7.2024

Galleria Moletti, Forssan museo

"Sillä silmällä. Luonnon muovaamia taideteoksia ikuistamassa Lounais-Hämeen metsissä, pelloilla, niityillä ja jokien varsilla. Luonto tarjoaa loputtomasti isoja ja pieniä visuaalisia elämyksiä, joita olemme tallentaneet kännykkäkameraan väliin systemaattisesti, mutta useimmiten katse on vain sattumalta poiminut jonkin kiehtovan kohteen, jota usein kumpikin olemme kuvanneet eri näkökulmista. Joskus emme edes muista, kumpi jonkin kuvan on ottanut.

Luonto on kummallekin tärkeä levähdyspaikka, metsän keskellä tuntee vahvasti olevansa itsekin osa luontoa, jota haluaa suojella ja josta haluaa pitää huolta myös luonnon monimuotoisuuden kannalta. Kelopuut ja lahokannot jätetään metsään lintujen ja muiden metsän öttiäisten käyttöön, ja nurmikot leikataan vasta, kun kukat ovat kuihtuneet. Yksi lehtomainen metsikkö, jota kutsumme satumetsäksi, on jätetty täysin luonnontilaan.

Luontokuviamme on aiemmin julkaistu myös yhteisessä runokirjassamme Menneet tulevat (Kustannus Kimara 2020), ja niitä on ollut esillä myös kahdessa aiemmassa näyttelyssä. "  Arja Kanerva ja Ilppo Aaltonen.

Galleria Moletti, Forssan museo, Wahreninkatu 12, Forssa

ti-pe 10-16

la-su 12-16

Valokuva: Arja Kanerva: Koiranputkipelto.

Luonnostelua - Arja Kanervan ja Ilppo Aaltosen luontokuvia 25.6.-28.7.2024

Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy