Ajankohtaista

 
 
 

07.09.2023

Kuosit ilman rajoja 27.10.2023 klo 11-15.30


“Kuosit ilman rajoja” -seminaari

Perjantaina 27.10.2023 klo 11.00-15.30

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, Pieni auditorio, Wahreninkatu 11 C, Kehräämöalue, Forssa

Etäosallistuminen mahdollista Teams-yhteydellä

Seminaarin kieli on englanti.

Ilmoittaudu täällä: 

linkki ilmoittautumiseen

**

Forssan museon järjestämä tekstiiliseminaari “Kuosit ilman rajoja” tarkastelee tekstiilejä, jotka ylittävät ajan ja kulttuurin rajoja. Aiheena on kuosit, joihin lainataan aiheita tai ideoita toisesta kulttuurista tai aikakaudesta, tai jotka leviävät kulttuurivaihdon sivuvirtana, tai jotka on  kolonisoitu alkuperäisestä ympäristöstään uuteen käyttöön. 

Seminaari tuo yhteen viisi puhujaa ja viisi erilaista näkökulmaa eri puolilta maailmaa. Mistä kuosit tulevat ja mistä ne kertovat? Miten kuoseja voidaan hyödyntää museoissa tai tutkimusympäristöissä tai nykykulttuurissa?  

Seminaarin tavoite on nostaa esiin kiinnostavia tekstiiliperintöön liittyviä ilmiöitä sekä lisätä kiinnostusta tekstiilimuotoiluun ja -perintöön sekä nykytuotantoon.  

Seminaari on suunnattu tekstiilimuotoilijoille ja -taiteilijoille, opiskelijoille, museoammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Seminaarin kieli on englanti.

**

Seminaari päättää 1,5 vuotta kestäneen eurooppalaisen Erasmus+ Patterns -hankkeen, jonka aiheena on teollisen ja käsityöläisen tekstiilin perintö ja sen yhteisöllinen merkitys, sekä kansainvälisen yhteistyön vahvistaminen tekstiiliperinnön puitteissa. Hankkeen osallistujat Puolasta (Fundacja Dom, Galeria im. Sleńdzińskich), Suomesta (Forssan museo), Virosta (Narva Muuseum) ja Romaniasta (Comunitatea Armana din Romania) kehittävät ja jakavat kokemuksia teollisen tai käsityöläisen tekstiiliperinnön tunnetuksi tekemisestä.

Lisätietoja; 

Kati Kivimäki, p. 040-1816263

**

Ilmoittaudu täällä: 

linkki ilmoittautumiseen


Kuosit ilman rajoja 27.10.2023 klo 11-15.30
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy