Ajankohtaista

 
 
 

13.10.2020

Karoliina Arvilommi: Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa 29.9.-25.10.2020


Karoliina Arvilommin näyttely "Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa" on Galleria Moletin lokakuun 2020 näyttely. 

 "Minua kiehtovat vanhat tekstiilit, jäkälät, hitaus, avaruus, jääkukat ikkunassa, vesi kaikissa muodoissaan, rannat, alkueliöt, eri kulttuurit, nomadit, ihmiset rajoilla..." kertoo Arvilommi. 

Viime vuosina hän on työskennellyt "Palapeli" - sarjan parissa. Palapeli-sarja koostuu eri muotoisista ja kokoisista, koristeellisista ja värikkäistä paloista jotka yhdistyessään muihin paloihin muodostavat erilaisia hahmoja, olioita ja eliöitä, joista kasvaa tarinoita.

Väreillä ja niiden keskinäisillä suhteilla on aina ollut tärkeä rooli Arvilommin työskentelyssä. "Palapeli" - töissä myös muoto on merkittävä.  Samoja osia käyttäen voi muodostaa vaihtuvia kuvia. Teoskokonaisuuden taustalla on ajatus siitä, että kaikki elävä on tehty samoista aineista.

Arvilommin teoksiin on vaikuttanut hänen henkilöhistoriansa.

"Lapsuuteni kesät vietin saaressa lähellä itärajaa. Oli tilaa, aikaa ja valoa. Ei sähköä, ei kiirettä. Tästä kiireettömyyden ja tilan tunnusta, auringon kimaltelusta veden pinnalla, saan nauttia myös nykyisillä asuinsijoillani Pohjois-Karjalassa, ja toivoakseni tämä välittyy töideni kautta."

Tekniikkana Arvilommi käyttää perinteistä vesihuovutustekniikkaa, jota on muunnellut omaan ilmaisuunsa sopivaksi. Huovutus tekniikkana on vapaa ja maalauksellinen. Materiaalin, suomenlampaan villan, taiteilija hankkii suoraan paikallisilta  luomutiloilta, pesee ja värjää sen käsin. Karstauksen Arvilommi tekee yhdessä puolisonsa kanssa yli satavuotiaalla karstauskoneella.  

Työskentelytapa ja -materiaali on valinnan tulos. 

"Eettisesti ja ekologisesti kestävä materiaali on minulle tärkeä osa työtäni, ja haluan sillä viestittää että meidän jokaisen tulisi ottaa vastuuta valinnoistamme."

Karoliina Arvilommi on Värtsilässä asuva tekstiilitaiteilija. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin koti- ja ulkomailla sekä opettanut huovutustekniikoita niin USA:ssa, Euroopassa, Aasiassa kuin Suomessakin. Arvilommi on mm. Ornamo ry:n jäsen. 

Karoliina Arvilommin Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa  Galleria Moletissa 29.9.-25.10.2020

Lisätiedot:

Karoliina Arvilommi liinalommi@gmail.com , p. 040 7403375

CV

Galleria Moletti avoinna Forssan museon aukioloaikoina ti-pe 10-16, la 10-12 ja su 12-16.  Wahreninkatu 12, Forssan museo p. 03 4141 5100

Karoliina Arvilommi: Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa 29.9.-25.10.2020
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy