Ajankohtaista

 
 
 

16.07.2020

Kesänäyttely "Tekstiilitaiteilija Ulla Nummikoski" 20.7.-28.8.2020


Tekstiilitaiteilija Ulla Nummikoski - kesänäyttely 20.7.-28.8.2020

Tekstiilitaiteilija Ulla Nummikoski ( s. 1931 os. Perho)  on elänyt vaiherikkaan elämän, jossa teollisten painokankaiden suunnittelijantyö,  innostus vieraisiin kulttuureihin ja oman kulttuuriperinnön arvostaminen nivoutuvat yhteen. 

Tekstiilitaiteilijaksi kouluttautunut ypäjäläislähtöinen Nummikoski työskenteli painokangassuunnittelijana Finlayson-Forssa Oy:n suunnitteluateljeessa vuodet 1956-1979.  Kulttuureista ja tekstiilin historiasta kiinnostunut Nummikoski teki useita pitkäkestoisia matkoja Lähi- ja Kauko-itään tekstiiliperintöä keräten erityisesti 1970-luvulla. Saman vuosikymmenen  loppupuolella Nummikoski toimi aktiivisesti forssalaisen teollisen rakennusperinnön ja painokankaan historian suojelijana. Hänen ja hänen kumppaniensa työn ansiosta teollisen miljöön ja vanhojen rakennusten arvostus nousi. Myös tekstiiliteollisuuden historiaa, vanhoja tekstiilimalleja, kuosivihkoja ja mallikirjoja, alettiin tallentaa systemaattisesti roskalavoille siivoamisen sijaan osin Ulla Nummikosken aloitteesta. 

Ulla Nummikosken kiinnostava elämä, työura tekstiilisuunnittelijana ja näkemyksellinen ote tekstiiliperintöön ja eri kulttuurien kansanomaisten tekstiilien keräystyö on ollut aiheena Forssan museon kesänäyttelyssä 2020. Esillä on niin Nummikosken omia painokangassuunnitelmia luonnoksista valmisiin kankaisiin eri vuosikymmenten ajalta, tekstiiliperintöä useilta ulkomaanmatkoilta  kuin Nummikosken rakennussuojeluun linkittyvää aineistoa. 

"Tekstiilitaiteilija Ulla Nummikoski" Forssan kaupunginkirjaston näyttelytila Vinkkelissä 20.7.-28.8.2020

Näyttelyn oheisohjelma: "Ulla Nummikosken Forssa" - kävelykierrokset heinäkuussa 2020. 

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina ma-to 11-19, pe 11-17.

Tekstiilitaiteilija Ulla Nummikoski -näyttelyjuliste


Kesänäyttely
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy