Ajankohtaista

 
 
 

05.08.2019

Kuositalkoot syksyllä 2019


Tammikuusta 2019 alkaen Forssan museon Kuosikeskuksessa on järjestelty kuosikokoelmaa yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Vapaaehtoistyö jatkuu elokuun lopulla 2019.  Työhetki varataan etukäteen p. 040 6721 037 tai varauskalenterista. Yksi työskentelyhetki kestään kaksi tuntia. Kerralla kuosityöhön mahtuu kaksi vapaaehtoista

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat! 

Varaa aikasi 

tästäYleistietoa kuositalkoista 

Missä työtä tehdään?

Työtä tehdään Kuosikeskuksessa. Se on Forssan museon väliaikainen yhteisöllinen työtila Forssan Kehräämöllä (Wahreninkatu 13).

Miksi työtä tehdään?

Kuosikeskukseen on sijoitettu Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelman läpikäymättömin aineisto. Kuositalkoissa aineisto jaetaan museokokoelmaksi ja käyttökokoelmaksi. Museokokoelma säilyy arvokkaana kulttuuriperintönä tulevaisuuteen. Käyttökokoelma antaa materiaalia sekä näyttelyihin, museopedagogiikan tarpeisiin että museokauppatuotteisiin.  

Miksi tulisit mukaan?

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan suomalaisen painokankaan historiaan. Luultavasti eteesi sattuu kuosi tai kuosiluonnos, joka heläyttää soimaan joko muistosi sävelet tai mietityttää väri- ja muotosilmääsi.

Mitä tarvitsen mukaan?

Uteliaan mielen, pölyä pelkäämättömät vaatteet, halutessasi eväät. Halukkaille on käytössä hengityssuojaimia.

Varaa aika!

Kuositalkoiden ajat varataan netin kautta.  Yksi vapaaehtoisaika kestää 2 tuntia. Yhteen vapaaehtoiskertaan otetaan kaksi vapaaehtoista per vapaaehtoishetki. Ajat ovat päiväaikoja. Mikäli toivot vapaaehtoistyön iltavuoroa,  ota yhteyttä! 

Lisätiedot, varaukset, ilta-aikaehdotukset: kristiina.huttunen@forssa.fi, puh. 040-6721037 

Tervetuloa mukaan!


Valokuvan päällä käytetty kuosifragmentti on osa kappalepainetusta esiliinakankaasta vuodelta 1961. Teollisen tekstiilin kokoelma, Forssan museo. 

Kuositalkoot syksyllä 2019
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy