Ajankohtaista

 
 
 

03.09.2014

Aulagalleriassa Outi Eronen 9.9.-5.10.2014


OUTI ERONEN: MANNERTEN TANSSI -näyttely

Näyttely on avoinna 9.9.-4.10.2014  välisenä aikana ti-to klo 12.00-18.00 pe-su klo 12.00–16.00 osoitteessa Wahreninkatu 12. Näyttelyssä on esillä mannerlaattojen liikkeitä havainnollistavia maapalloja, eri mannerten alkuperäistansseja esittäviä kaseiinitemperamaalauksia ja Maasta maaliksi installaatio.

TAUSTAA

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 1992 taidekoulu MAA:sta. Koko urani ajan olen käsitellyt ihmisen suhdetta maapalloon ja maan kuvia olen tehnyt useita. Aral – näyttelyssäni etsin ihmisen ja maan yhtäläisyyksiä mm. niiden vesipitoisuudessa, Valkoinen paikka – teoksessa käsittelin mm. ihmisen asemaa maan suojelijana. 

MAAPALLOT

Projekti alkoi vuonna 2012, vierailin Fuerteventuran tulivuorisaarella ja ajellessani pitkin auringon polttamaa lähes kasvitonta saarta, heräsin paljaan maan hehkuvan maan punaisten, keltaisten, valkoisten, mustien ja ruskeiden pyörryttäviin sävyihin. Palattuani etsin tietoa tulivuorista ja mannerlaatoista, joiden rajoilla valtaosa tulivuorista sijaitsee. Maapallo on aikoinaan näyttänyt erilaiselta kuin se nykyään näyttää, mantereet ovat olleet yhdessä useita kertoja maapallon historian aikana. Pangea (n. 250 milj. vuotta sitten) oli tunnetuin supermanner ja noin 300 miljoonan vuoden kuluttua mantereiden ennustetaan yhdistyvän jälleen Pangea Ultimaksi.

MAALAUKSET

Suurimmat mannerlaatat ovat Afrikan, Antarktiksen, Euraasian, Indo-Australian, Australian sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan laatat, lisäksi on seitsemän pienempää mannerlaattaa. Mannerlaatat liikkuvat saaden aikaan tulivuoren purkauksia, maanjäristyksiä ja tsunameita. Maapallon eriväriset ihmiset tanssivat hämmästyttävän samankaltaisia tanssejaan eri mantereilla. Koska vuosisatoja ja tuhansia sitten ei ollut tanssien taltiointivälieitä, pyrin löytämään näyttelyni maalauksiin mahdollisimman alkuperäisiksi asukkaiksi uskomiani malleja. Halusin kuvata energiaa, liikettä, ihoa ja valitsin malleikseni miehiä, joiden fyysinen voima on niin suuri ja liikkeet niin laajat, etteivät kuvattavat useinkaan mahdu kokonaisina maalauspohjille. Maalaukset on maalattu lähes pelkillä maaväreillä, pääasiassa okrien ja umbrien eri sävyillä.

INSTALLAATIO

Vitriinissä on esillä tulivuorisaarelta keräämiäni erivärisiä maa-aineksia, niiden työstämiseen tarvittavia työkaluja sekä valmiita pigmenttejä.

TERVETULOA!

Outi Eronen

040 515 90 44

oueronen@gmail.com

 


 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy