Ajankohtaista

 
 
 

25.07.2014

Koko kaupungin henkilö V Ronttismäellä su 27.7. klo14


Koko kaupungin henkilö V                                   

Aapelin lastenkirjojen rakastettu keskushahmo Vinski kiertää Suomea kesällä 2014. Tämä itsenäinen veijari valloittaa lasten ja aikuisten sydämet Teatteri Nahkiaisen näytelmässä Koko kaupungin henkilö V. Esitys Forssassa su 27.7. klo 14 Ronttismäen tehtaalaismuseolla, 2. linja 5-7. Vapaa pääsy.

Koko kaupungin Vinskistä tuli "Henkilö V"

Koko kaupungin Vinski muuntautuu tänä kesänä salaperäiseksi henkilö V:ksi. Nyt 2000-luvulla tämä valloittava punatukkainen lapsi ei enää väistämättä ole pikkupoika, vaan Henkilö V:nä jekkuilevat ja juoksentelevat myös tytöt.Näkymättömyyden, yksityisyyden ja oman mielikuvitustilan kaipuu kun ei ole sukupuolisidonnainen asia.

Henkilö V, Apteekkari C ja harvinainen ”Päin seiniä” -näkymättömyyspulveri ovat erinomaisen lyömätön yhdistelmä. Miten käy Lutikkalinnan laiskojen äijien? Kuka kummittelee neiti Naranterin kahvikesteillä? Ja kenet henkilö V pelastaa kellotapulista? -Teatteri Nahkiaisen esitys kertoo vastaukset. 

Näkymistä ja näkymättömyyttä

”Maailmantilanne on sellainen, että ihmisen pitää näkyä”, sanoo Aapelin kirjojen ja näytelmän Apteekkari C. Niin me tänä päivänä näymmekin ja näkyminen elää vahvasti arjessamme. Digitaalinen jalanjälki varmistaa, että nimi ja naama jäävät historiaan, tahdoit tai et. Jos et ole FaceBookissa, et ole olemassa. Jos et twiittaa, olet vähän tööt. Jos et kuulu ryhmään, et kuulu – mihinkään. Sillä vain olemalla muiden kanssa olet olemassa?

Kuitenkin meillä kaikilla on kaipuu omaan, yksityiseen tilaan, jossa voit olla läsnä oman itsesi kanssa. Omaan mielikuvitustilaan on mahdollista ottaa mukaan kaikki haluamansa; ihmiset ja asiat. Joskus jopa riittää, että on vain yksin ja että on vain olemassa. Näkymättömyys lumoaa, koska se tuo näkyväksi mahdollisuuden nähdä ja kokea asiat toisin.

 

Kuva: Reija Hirvikoski

 


 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy