Projektit

 

Tyykistä tulevaisuuteen

Tyykistä tulevaisuuteen-hankkeessa haetaan ratkaisua Forssan museon teollista painokangasta säilyttävän tekstiiliarkiston ja syksyllä 2017 säilytystilana palvelevan Tekstiilimuseo Tyykin, konseptointiin eläväksi ja toimintaympäristöään rikastuttavaksi avoimeksi kuosikeskukseksiHankkeessa etsitään hyviä käytäntöjä ulkomailta ja kotimaasta, suunnitellaan tulevan tekstiiliarkiston toimintaedellytykset yhteistyössä käyttäjien kanssa ja haarukoidaan rahoitusratkaisua.

Lue ja katsele: 

Hanke alkaa elokuussa 2017 ja kestää huhtikuuhun 2018.  

Aiheesta lisää: 


Tyykistä tulevaisuuteen-hanke on saanut rahoitusta maaseuturahastosta Leader-ryhmä LounaPlussa ry:ltä. 


Kuva: Mallikirjan T1379 sivu, Tekstiiliarkisto, Forssan museo

 

MULLANKAIVAJAT

Mullankaivajat on Suomen kulttuurirahaston rahoittama hanke, joka osallistaa forssalaisia koululaisia oman kotiseudun arkeologiseen tutkimukseen. Tutkimuskohteena on historiallisen Forssan Kehräämöalueen yhteyteen perustettu Yhtiönpuisto. Hanke alkaa helmikuussa 2018 ja kestää toukokuuhun 2019.

Hanke toteutetaan Forssan museon ja Kulttuuriyhdistys Kuvion yhteistyönä. 

Kuva: Forssa Yhtiön entinen pääkonttori Yhtiönpuistossa, Forssan museo

 
 

KULTTUURIPERINNÖN PELASTUKSEN ABC ON USEAN MUSEON YHTEINEN TAKO-HANKE

Kulttuuriperinnön pelastuksen ABC -hanke (Pela ABC) aloitti toimintansa elokuussa 2016. Hanke on TAKOn ( Museoiden valtakunnallinen tallennus- ja kokoelmayhteistyö ) nelospoolin yhteishanke, jota hallinnoidaan Forssasta käsin. Hankkeeseen osallistuu museoita yli poolirajojen.  Lue lisää  »

 

Re3 REmember, REvive, REuse

on Forssan, saksalaisen Apoldan ja puolalaisen Bialystokin kaupunkien yhteinen oppimiskumppanuusprojekti, jossa muistellaan ja elvytetään tekstiiliperintöä, ja jonka tarkoitus on houkutella kansalaisia toimintaan tekstiiliperinnön säilyttämisen puolesta. Projektiin liittyy opintomatkat Apoldaan, Forssaan ja Bialystokiin vuosina 2014-15.
Lue lisää »

 

WEAR&SHARE

Ystävyyskaupunkien Forssan, Södertäljen (Ruotsi) ja Struerin (Tanska) museoilla on 2016-17 käynnissä yhteinen tekstiiliperintöön liittyvä museoprojekti Wear & Share. Projektin aikana ystävyyskaupunkimuseot innostavat, kannustavat ja ohjaavat kokoelmiinsa ja tekstiiliperintöön yleisemmin liittyvää toimintaa.  Forssan museossa projekti alkoi syyskuussa 2016 ja huipentuu maaliskuussa 2017 Vinkkelin näyttelytilassa nähtävään Puuvillapäiväkirjat –näyttelyyn ja sen yhteydessä 15.3.2017 järjestettävään Revitään tekstiilistä -seminaariin, jossa pohditaan, mitä kaikkea museoiden tallentamasta tekstiiliperinnöstä voikaan ammentaa. Seminaarin esitykset löytyvät tästä linkistä. Projektiin saatiin avustus Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä.  

 
 
 

Kokoelmat kuntoon vapaaehtoisten ja työkuntoutumistoimintaan osallistuvien avustamina!

Kokoelmat kuntoon on Forssan museon kokoelmatyötä, vapaaehtoistoimintaa ja pitkäaikaistyöttömien työkuntoutustoimintaa yhdistävä projekti, jonka toteutuu vuosien 2015 ja 2016 aikana.
Lue lisää »


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy