Kouluille

 

Opi museossa

Forssan museolla on valmiita sisältöjä eri luokka-asteille:

- eskareille ja alaluokille on suunnattu Iita ja langan tarina -nukkekierrokset, joiden aikana kurkistetaan 1800-luvun lapsityöläisen elämään. Varattavissa huhtikuussa.

- alakoululaisille suunnattu tutustuminen Ronttismäen tehtaalaismuseoon kertoo, millaista oli elämä tehdastyöläisten Kalliomäessä 100-50 vuotta sitten. Varattavissa touko- tai elokuussa.

- yläkouluille on suunnattu lokakuussa sisältöä vaihtuvin teemoin. Parina vuonna on järjestetty Mediamysteeri-kierroksia, joiden aikana tutustutaan kisailuhenkisesti mediaan ennen ja nyt. 

- Kehräämöalueen valokuvasuunnistukset soveltuvat monenikäiselle, samoin museokierrokset räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan.

Valmiita sisältöjä löytyy Pedanetistä.  Opi museossa -sivusto antaa lisää esimerkkejä ja vinkkejä museoiden hyödyntämiseen opetuksessa.

forssamuseum-26366584.jpg
 
 
 

Luokkaretkipaketit

Forssan museo, Luontomuseo, Forssan Kuvataidekoulu ja Viihdeuimala Vesihelmi yhdessä tarjoavat eri ikäisille koululaisille valmiita toiminnallisia luokkaretkipaketteja. Valitse kahdesta mieleisesi tai ota yhteyttä, niin räätälöidään juuri teille sopiva retkipaketti!

HÄMEEN SUDEN JÄLJILLÄ             PUUVILLAA JA PUNATIILTÄ

- Työpaja Kuvataidekoululla                                       - Työpaja Kuvataidekoululla

- Vierailu Forssan Luontomuseossa                       - Vielailu Forssan museossa

- Lounas + uinti Vesihelmessä                                    - Lounas + uinti Vesihelmessä

Kesto n. 5h                                                                               Kysy lisää:
Hinnat alkaen                                                                        tuuli.ravantti@forssa.fi
24€/hlö                                                                                      040 673 4786

img-0015669391421.jpg
 

Yhtiönpuiston historiakävelyt

Minkälaisen muutoksen puisto on käynyt läpi vuosien aikana? Mikä on puiston rooli Forssan tehtaiden tarinassa? Kierroksen aineistona toimivat arkistolähteet, kuten vanhat kartat ja valokuvat. Opastettu kävelykierros on suunnattu yläasteelaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille.

Opastusmaksu 50€
Tiedustelut ja varaukset:
tuuli.ravantti@forssa.fi tai  03-41415100

suihkulahde-rajattu.gif
 
 

Iita ja langan tarina

Eletään vuotta 1874. Iita täytti juuri 12 vuotta, ja hakee Forssan kehräämölle töihin. Millainen on Iitan koti ja perhe Tammelassa? Ja millainen onkaan se iso tehdas, johon hän hakee töihin?

Iita ja langan tarina –kierroksella lapset saavat tutustua 1800-luvun elämään museon näyttelyn puitteissa, pirteän nukketyttö Iitan opastamana. Iitan matkassa lähdetään kotoisesta pirtistä työnhakuun Forssan tehtaaseen. Matkan varrella tutustutaan langan valmistukseen ja kutomiseen.

5-9-vuotiaille suunnatun toiminnallisen nukkedraaman on ohjannut ilmaisukasvatuksen opettaja Titi Lillqvist. Nuken valmisti Sanna Kattelus, Petra Heikkilän luoman piirroshahmon mukaan.

Kierroksen kesto on n. 45 min. Ryhmässä voi olla enintään 20 lasta ja aikuisia tulee olla mukana vähintään kaksi. Kierrokseen liittyy etukäteisaineisto, joka toivotaan käytävän läpi ennen kierrosta. 

Iita ja langan tarina -kierros on varattavissa huhtikuussa. Hinta per ryhmä on 50 €.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Kati Kivimäki, p. 03-4141 5837

iita-ja-langan-tarina4.jpg
 
 

Kehräämö retkikohteena

Kehräämö on mainio päiväretkikohde suurillekin koululaisryhmille. Kehräämö itsessään on komea kokonaisuus 1800-luvun tehdasarkkitehtuuria, puistoa ja jokinäkymiä. Forssan museo, Luonnonhistoriallinen museo ja sekä museon Galleria Moletti ja kirjaston Vinkkeli tarjoavat näyttelyitä historiasta, luonnosta ja taiteesta. 

Omalle kouluryhmälle sopivan Kehräämövierailun voi koota 20-45 minuutin kohdeosuuksista. Ison ryhmän 50-200 oppilasta voi esim. jakaa 15-25 oppilaan ryhmiin, jotka kiertävät kohteesta toiseen sovitussa järjestyksessä. Osaan kohteista tutustutaan oman opettajan johdolla, osassa on opastus.

Kuvataidekoululta voi tilata luovan tuokion.  Ruokailun koululaisille voi järjestää esim. Lounasravintola Vanhassa Värjärissä.

Tiedustelut ja varaukset Forssan museolta, p. 03-4141 5838 tai sähköpostilla.

2kehraamo-tori-157.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy