Ajankohtaista

 
 

20.12.2019

Sari Kettunen: Eedenin kuu ja muita tekstiilitarinoita 8.1. - 2.2.2020


Tekstiilitaiteilija Sari Kettunen (syntynyt 1973 Ilomantsissa) tekee taidetta kangaspuilla kutoen ja kirjoen.
Hän asuu ja työskentelee Hollolassa.

Sari Kettunen tutustui kankaankudontaan jo varhain viettäessään kesiään isoäitinsä luona, joka oli innokas kutoja ja käsityöihminen. Nuoruusvuosina hän opiskeli ilmaisutaiteita, kuvanveistoa ja monia käsillä tekemisen tekniikoita. Artenomiksi (AMK) hän valmistui vuonna 2001 Hämeen ammattikorkeakoulusta, Wetterhoffilta, pääaineenaan tekstiilisuunnittelu. Valmistumisen jälkeen Sari toimin käsityöyrittäjänä vuoteen 2008 toteuttaen käsi- ja taideteollisuusalan projekteja laidasta laitaan.Vuodesta 2011 hän on keskittynyt taiteelliseen työskentelyyn. Näyttelytoiminta on alkanut Ornamon teosmyyntinäyttelyiden kautta. Kesällä 2019 Sari osallistui teoksellaan European Textile Networkin järjestämään Garden of Eden -ryhmänäyttelyyn Itävallan Haslachissa.

Sari nauttii teknisistä haasteista ja siksi taidetekstiilien kutominen sopii hänelle hyvin. Hän ei myöskään pelkää yhdistellä erilaisia tekniikoita. Itse muokkaamiensa kangaspuiden avulla hän usein puskee itsensä ja välineensä mahdollisuuksien rajoille tahtoen saada aikaan jotakin kaunista, hyvää ja totta.

8.1-2.2.2020

EEDENIN KUU ja muita tekstiilitarinoita

Forssan museo galleria Moletti
Wahreninkatu 12, 30100 FORSSA

ti-pe: 10-16, la 10-14, su 12-16

Näyttelyn nimiteos Eedenin kuu on teos, jossa hypnoottinen kuu valaisee Eedenin puutarhaa. Etkö tahtoisikin istahtaa ikuisen elämän puun alle kuuta katsomaan...

Pidän paljon vanhoista saduista ja tarinoista. Niistä välittyy vuosituhansien takaa asioita ihmisenä olemisesta ja kultuurista. Itse kerron omia tarinoitani lanka langalta kutoen ja kirjoen. Näyttelyssä esillä olevien teosten tarinat ovat syntyneet eletystä elämästä. Teos saattaa saada alkunsa laulusta, runosta, maisemasta, kohtaamisesta tai vain elämäni vaiheesta. Seuraan intuitiotani ja kuuntelen tunteitani. Usein työn alla olevan teoksen teeman työstäminen auttaa minua ymmärtämään sen laajemman merkityksen niin itselle kuin sen yhteyden ympäröivään yhteiskuntaan. Ajattelen, että minun henkilökohtaiset kokemukseni ovat skaalattavissa yleisinhimillisiksi kokemuksiksi, jotka välittyvät teoksistani katsojalle.

Työskentelytapani on innovatiivinen ja kokeileva, mutta myös täydellisyyteen pyrkivä ja pikkutarkka. Haluan jokaisen työn edetessä oppia jotakin uutta. Ennen työhön ryhtymistä mietin tekniset yksityiskohdat ja materiaalivalinnat tukemaan teoksen tarinaa. Nautin kankaankudonnan teknisestä puolesta ja tekniikan mukanaan tuomista rajoista, jotka haluan aina ylittää. Tahdon jokaisen teokseni olevan sisällöllisesti puhutteleva ja taiturimaisesti toteutettu.

www.sarikettunenart.com
info@sarikettunenart.com
+358 40 823 5532


Sari Kettunen: Eedenin kuu ja muita tekstiilitarinoita 8.1. - 2.2.2020
 

 
 
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy